Destral, el nou Heavy Metal valencià demana pas

by | 14/06/2024

La banda llança el seu primer LP, 'Alça la Destral', amb temes en valencià i castellà
Temps de lectura: < 1 minut

Després de tantejar l’escena amb el seu primer EP, No Hay Vuelta Atrás (2020), i consolidar-se amb el seu segon treball Fembres Pecadrius (2022), la banda valenciana Destral torna a la càrrega amb el seu primer LP, Alça la Destral (2024), en el qual podem trobar la seua coneguda barreja de velocitat, potència i melodia, ara més madura a nivell compositiu. El llançament oficial ha tingut lloc este 14 de juny, en els seus canals de Youtube i en Spotify, i , des de la banda, prometen “continuar encisant els amants del Heavy Metal de tall clàssic”.

Una de les senyes d’identitat del grup és que empra tant el valencià com el castellà per a les lletres de les seues cançons, cosa que convertix a Destral una de les poques bandes de Heavy Metal que empra la llengua valenciana. El grup hereta l’essència de bandes com Saxon, Iron Maiden, Judas Priest, Metal Inquisitor, Steel Horse, Panzer o Zarpa.

El nou disc Alça la destral ha sigut enregistrat a RW Studios per Adrián Marín Buenache i mesclat i masteritzat en Wizard Tower Studios per Kyle McNeill (Seven Sisters, Phantom Spell), els quals han sabut capturar a la perfecció este estil clàssic però fresc dels valencians i han aconseguit, a més, atorgar-los un salt qualitatiu quant al so.

Destral ha participat en festivals i concerts de l’escena del Heavy Metal underground en companyia de bandes com Pagan Altar, Seven Sisters, Hitten, Heavy Sentence i Witchtower, entre d’altres. També fou la banda guanyadora de les semifinals del Forjando Leyendas de València. Ara, amb Alça la Destral, es reafirmen com “la banda que portarà la bandera del Heavy Metal clàssic valencià”.

Et pot interessar