Vila-real Talent reivindicarà figures històriques locals pels 750 anys de la ciutat

by | 10/04/2024

Amb un espectacle que unix teatre, música, dansa i història
Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i una de les directores artístiques de l’espectacle Vila-real Talent, Rosanna Morales, han anunciat que la quarta edició del musical, prevista per al diumenge 12 de maig, serà especial per coincidir amb el 750 aniversari de la fundació de la ciutat. La fita servirà per a reivindicar personalitats històriques de la ciutat. Es convertirà així en un espectacle únic amb més de 300 artistes de Vila-real que aprofitaran el primer diumenge de les festes en honor a Sant Pasqual per tal de “mostrar a la ciutat tot el talent que tenim a Vila-real, visibilitzar el potencial artístic i el sentiment de pertinença al poble a través de diferents disciplines”, segons ha detallat Morales.

El muntatge unirà el teatre, la música, la dansa i la recreació de persones que en el passat van tindre un paper fonamental a la ciutat, com l’home que va aconseguir la beatificació de Sant Pasqual o la primera dona que va ser propietària de terres a Vila-real. Rosanna Morales ha destacat que Vila-real Talent “és un espectacle fet per gent de Vila-real per a Vila-real”, que naix de “l’estima pel nostre poble” i que pretén “visibilitzar el gran potencial que tenim a Vila-real donant cabuda en cada edició a un bon nombre d’artistes. És un aparador cultural, una creació en la qual arestes professionals i amateurs treballen en una producció conjunta. Volem reunir 750 anys de talent a Vila-real i reconeixerem a persones que, amb el seu treball i impuls han protagonitzat fets històrics per a la nostra ciutat i la seua gent”, amb l’assessorament de l’historiador Vicent Gil.

L’espectacle pren com a base la música però combina també teatre i dansa. Amb la direcció artística de Rosanna i Gisela Morales, la direcció musical de Miguel Ángel Navarro i els arranjaments musicals de Pascual Gimeno, el llistat de participants supera les 300 persones: cors Ciutat de Vila-real, Coral Sant Jaume i Veus de Cambra; grups de danses El Raval i la Puríssima; El Trull; Unió Musical La Lira; orquestra Supramúsica; grups de teatre Els XIII i Tabola; Escola Municipal de Dansa; CEIP Sarthou Carreres; també participen les joves promeses Alberto Puchol (saxo baríton), Hugo Segura (clarinet baix) i Josep Barrué (flauta); les solistes Sara Mezquita (guitarrista) i Luna Orleans (cantant).  Com a actor convidat estarà Sergio Caballero i gran part de les peces que s’interpretaran seran obra del Fill Predilecte Rafael Beltrán Moner. També hi haurà una composició especial que mescla melodies populars de Vila-real amb l’himne de la ciutat, obra de José Goterris i Francisco Moreno, que enguany seran reconeguts com a fills predilectes a títol pòstum.