Mor l’empresari José Luis Soler, impulsor de Bombas Gens

by | 22/06/2024

Va ser propietari del Grupo Ubesol i creador de la Fundació per Amor a l'Art
Temps de lectura: 2 minuts

L’empresari valencià José Luis Soler Vila ha mort este divendres 21 de juny, a València, als 68 anys. És fill del cofundador d’Ubesol, José María Soler, que junt amb l’empresari Jorge Eduardo Úbeda va crear l’empresa de fabricació de productes tèxtils de neteja de la llar i de productes d’higiene personal. També ha estat l’impulsor de la Fundació Per Amor a l’Art, amb la seua dona Susana Lloret, i, per tant, del centre cultural Bombas Gens.

Soler va començar el seu camí com a responsable comercial a l’empresa Ubesol, dedicada a la fabricació de productes tèxtils per a la neteja, fundada el 1980 a Atzeneta d’Albaida. Posteriorment, va crear Durá, Soler i Associats, empresa de representació comercial a Gandia, on, a més d’incorporar productes d’Ubesol, completava el catàleg amb productes d’altres empreses com ara SP. Sobre l’any 2000, Soler va rellevar son pare i es va reincorporar plenament a Ubesol, per a rellançar l’èxit de l’empresa en nous negocis com l’entrada al mercat de tovalloletes humides i posteriorment la introducció al sector de la cura personal, amb la compra en el 2006 de Laboratoris Maverick , a Ulldecona, i l’adquisició de l’empresa Suministros Químicos, SA, a San Fernando de Henares, el 2010. Amb estes incorporacions, el 2006 es va configurar Grup Ubesol, format hui per més de 1.000 treballadors entre les diferents plantes, amb una xifra de vendes d’uns 300 milions d’euros.

La gran passió de José Luis Soler per l’art el va dur a crear, en el 2014, la Fundació Per Amor a l’Art, un projecte molt personal concebut per tornar a la societat part del que en rep mitjançant l’empresa. Alçà així el centre d’art Bombas Gens, construït sobre l’antiga fàbrica de bombes hidràuliques de València, un espai pioner dedicat a compartir amb la societat, a través de l’art, la investigació i l’obra social.

Però una sobtada malaltia, un greu ictus, va interrompre la seua activitat professional el 2019, cosa que va accelerar la incorporació a la companyia del seu fill, José Manuel Soler, el 2021, actual president del Consell d’Administració del Grup Ubesol. Des de l’empresa han ressaltat que Soler deixa una “petjada inesborrable tant a nivell professional com humà”. Les seues restes mortals romandran en el tanatori d’Albaida este dissabte 22 de juny de 11:00 a 21:00 hores i la missa funeral se celebrarà el diumenge 23 a les 11.00 hores en la parròquia d’Atzeneta d’Albaida, prèviament a la seua inhumació en el cementeri de la mateixa localitat.

En la foto, Enric Morera, Susana Lloret, Ximo Puig i José Luis Soler en la inauguració de Bombas Gens

Et pot interessar