Es presenten a Fleix els guanyadors dels Premis Cavall de Laguar

by | 06/07/2024

Josep Vicent Miralles hi publica 'La xàrcia', una preqüela d''Estiu'
Temps de lectura: < 1 minut

Des del 2020 l’Ajuntament de la Vall de Laguar, a les muntanyes de la Marina Alta, aposta per la creació literària en valencià amb els Premis Cavall de Laguar de Relat i Poesia, dotats amb 600 euros i atorgats cada 9 d’Octubre. Ara, amb la col·laboració d’Edicions 96, es presenten els llibres resultats de la publicació dels guanyadors en les edicions de 2020, 2021 i 2022, és a dir, respectivament en relat: La xàrcia, de Josep Vicent Miralles; Traïció i principis, de Jordi Dominguis, i L’últim ban, de Cèsar Palazuelos. I en poesia: Tres paisatges per a un país sense hivern, de Blai Carles Villa Català i, en 2023 -ja que el 2022 va quedar desert-, El roig humit de les cireres, d’Empar Ferrer.

L’acte tindrà lloc este dissabte 6 de juliol a les 19:00 hores al Centre Social de Fleix, presentat pel regidor Òscar Soria, amb un col·loqui entre els guardonats moderat per la regidora Marina Marhuenda i la poeta i editora Maria Josep Escrivà, una lectura col·lectiva a càrrec dels mateixos escriptors i dels rapsodes José Miguel Mut Ronda i Júlia Vela, i, finalment, un vi d’honor amb els assistents.

Es dona el cas que el relat breu de Josep Vicent Miralles, La xàrcia, és una preqüela de la seua exitosa novel·la Estiu (Llibres de la Drassana, 2023), que va per la 2ª edició amb més de 1.500 exemplars venuts, atés que hi apareixen alguns dels personatges del llibre ubicats a Llocnou de la Mar, la població fictícia de la costa de la Marina Alta on Miralles desbudella amb ritme trepidant els interessos de la indústria turística valenciana.

Et pot interessar