El Concurs d’Allipebre Illa del Palmar”, reconegut com a Festa d’Interés Turístic Local

by | 24/06/2024

Enguany se celebra el 8 de juliol
Temps de lectura: < 1 minut

El Concurs d’Allipebre Tradicional Illa del Palmar ha rebut el títol honorífic de Festa d’Interés Turístic Local Valenciana, que ha sigut atorgat per la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. Esta declaració serà inscrita en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d’Interés Turístic. Es tracta d’una tradició d’arrelament amb valor cultural-gastronòmic, lúdic-festiu i mediambiental.

L’Ajuntament del Palmar, amb l’impuls de l’Associació d’Hostaleria el Palmar i l’Alcaldia Pedània, va presentar en setembre de l’any passat una moció per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana que el concurs, que el 8 de juliol de 2024 celebrarà la seua quinzena edició, rebera este reconeixement. L’allipebre és un plat tradicional dels pobles de l’Albufera, entre els quals destaca el Palmar, on s’ha convertit en una especialitat. Esta pedania dels Poblats del Sud de València ja és una zona de visita obligada, tant per a la població autòctona com per a visitants, a causa de la seua oferta de naturalesa i gastronomia local.

En l’edició anterior, el concurs va reunir més de 200 persones i una trentena de restaurants, que van participar en l’organització, així com vora de 2.500 comensals, que van degustar gratuïtament esta típica recepta valenciana.

Et pot interessar