Pep Botifarra posa a la venda bosses de “La naranca nace verde…”

by | 27/03/2024

Per la polèmica amb Jesús Albiol

Com una derivada de la polèmica recent del diputat de VOX en les Corts Jesús Albiol i Pep Gimeno “Botifarra”, el cantant de Xàtiva ha posat a la venda en la seua web una bossa de cotó amb el text “La Naranca nace verde, y el tiempo le da color, pero el que nace quelipollas, no lo madura ni Dios”. Es pot adquirir en la seua botiga en línia per 12 euros.

En concret, l’artista va convidar al seu concert del passat diumenge en la Rambleta de València al diputat de Vox Jesús Albiol, que es va referir a ell durant la seua intervenció en una moció subsegüent en Les Corts amb les següents paraules: “Con ese nombre [Pep Botifarra] ya se dan una idea de la calidad artística del autor“. El debat s’estava produint entre Albiol i la diputada de Compromís Verònica Ruiz. Albiol va posar la programació d’un concert del Botifarra per al qual assegura que “se vendieron cuatro entradas” com a exemple de la “gestión cutre y sectaria de la cultura” que considera que va fer Compromís entre 2015 i 2023. Ruiz, en la seua rèplica, va subratllar que ‘Botifarra’ té “més qualitat artística i més qualitat personal” que els diputats de la bancada de Vox junts “de llarg” i va remarcar que l’artista va ser Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural en 2013 quan governava el PP d’Alberto Fabra.

En el seu compte de Twitter, Pep Gimeno Botifarra va replicar amb ironia mitjançant un vídeo de part de la intervenció d’Albiol: “Han parlat de mi en Les Corts! Però diu este home que no sap qui soc. Jo tampoc sé qui és ell, però si vol vindre a vore’m, està convidat el 23 de març a la Rambleta de València. Puc cantar allò de ‘La naranca nase verde‘”, en referència a un als versos que ara s’han convertit en bosseta.