Andana Editorial complix 15 anys

by | 22/05/2024

Ho fa amb tot un seguit de grans èxits i en plena maduresa de producció literària i educativa
Temps de lectura: 2 minuts

El passat mes d’abril Andana Editorial va complir 15 anys. L’editorial, dirigida per Ricard Peris i Nàdia Revenga, arriba a esta efemèride en el seu millor moment, amb una selecció de publicacions que creix cada any fonamentades en la qualitat i avalades per la gran acollida entre els lectors i lectores.

En estos quinze anys, Andana s’ha consolidat com una editorial valenciana de referència en la publicació de llibres destinats a lectors infantils i juvenils. Des d’aquell 2009 en què va nàixer a Algemesí, Andana ha editat més de 350 títols, amb un ventall de publicacions anuals que no deixa d’augmentar, i ha crescut fins a convertir-se en un actor clau en l’ecosistema literari valencià. Un treball editorial fonamentat en la qualitat, com ho demostren els més de dèsset premis diversos que ha rebut per la seua tasca editorial.

Des de l’any 2017, a més, Andana edita llibres de text en valencià. Primer van ser els manuals de preparació per a les proves oficials de llengua; més tard, arribaren els llibres de text per a l’assignatura de llengua valenciana i literatura de Secundària i Batxillerat. Gràcies a una proposta innovadora que vincula l’ensenyament de la llengua amb la cultura, la societat i el territori valencians, Andana Editorial s’ha convertit en els últims anys en el referent de l’edició de llibres de de text de valencià.

Incorporant dos línies editorials complementàries, Andana ha potenciat el talent local amb l’edició de llibres de Dani Miquel, Francesc Gisbert o Xavier Aliaga, entre altres, i al mateix temps ha introduït a grans autors internacionals a través del seu catàleg gràcies a la seua presència constant en la Fira Internacional del Llibre Infantil de Bolonya. Fa poc, a més, ha obert Andana Educació, una comunitat digital per al professorat de valencià que nodrirà de continguts d’interés per al claustre. En definitiva, quinze anys després de vore la llum a Algemesí, Andana està en millor forma que mai, amb un futur ple de nous projectes per a seguir creant lectores i lectors.

Et pot interessar