A la venda l’edifici de l’antic Convent de la Trinitat de Xàtiva

by | 24/03/2024

Està al costat de l'Arxiu Històric Municipal i es ven per 1.900.000 euros
Temps de lectura: < 1 minut

La plaça de la Trinitat de Xàtiva és una de les més emblemàtiques de la ciutat de Xàtiva. La formen edificis singulars com el Palau d’Alarcón, una particular mansió del segle XVIII, i el Convent de la Trinitat, fundat en 1259, en època de Jaume I. En la plaça desemboca el carrer Montcada, on la noblesa xativina va edificar els seus palaus, i presidix la plaça la Font de la Trinitat, un monument gòtic que és considerat la font pública valenciana més antiga.

De l’edifici de l’antic Convent de la Trinitat, únicament perdura la portada de l’església, d’estil gòtic flamíger del segle XVI, que va ser adquirida per l’Ajuntament i actualment dona pas a l’important Arxiu Històric Municipal de Xàtiva. Però també, al seu costat, hi ha un palau ubicat sobre les antigues estances dels monjos, que conserva la porta d’entrada al convent. Este palau, de propietat particular i 586 m², 6 habitacions i garatge, s’ha posat ara a la venda per 1.900.000 euros, segons es pot observar en el portal Idealista.com, amb abundants fotos de l’interior.

Foto de portada: el palau en venda, a l’esquerra, i l’Arxiu Històric (amb la portada de l’antic Convent de la Trinitat) a la dreta

Et pot interessar