70 edificis oberts, premis, rutes i visites en l’Open House València 2024

by | 15/04/2024

Se celebrarà de 25 al 27 d'octubre d'enguany
Temps de lectura: 2 minuts

La sexta edició del Festival d’Arquitectura Open House València, que se celebrarà del 25 al 27 d’octubre de 2024, oferirà més d’un centenar d’activitats simultànies, obrirà al públic més de 70 edificis de la ciutat i inclou, com a novetat, els Premis Open House València. Estos guardons reconeixeran la qualitat i popularitat de les obres i activitats que participaran en el festival, segons ha indicat la directora de l’OHV, Sara Portela, durant la presentació del programa d’esta edició, que s’ha celebrat en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

En les visites guiades a edificis s’inclouen enguany La Farinera del Grau i el Centre Multifuncional de Casa Caridad de VAM10 i repetixen algunes de les obres més populars d’edicions anteriors com Espai Verd d’Antonio Cortés, els Antics Cellers de Vinival de Luis Gay i J. Antonio Hoyos i el Parc Gulliver de Rafael Rivera i Mateo Signes. La programació de 2024 contempla a més rutes temàtiques noves per la ciutat, com “València Romana”, “Mosaic Nolla a València”, “Patrimoni Industrial”, “Moreno Barberá” i “Ciutat Fallera”; i visites guiades a showrooms com els de Stonelluxe, Natuzzi i Mobalco, que s’unixen al de Porcelanosa. Repetiran, a més, les rutes urbanes “Els Jardins del Túria”, “La Muralla Islàmica: Els Murs de Balansiya”, “L’Horta de la Perifèria Urbana” i “Les Places del Centre Històric”.

Quant a les visites a estudis d’arquitectura, repetixen també els de Ramon Esteve, Fran Silvestre, Arqueha i Balzar, i s’estrenen 022 estudi, Encenall Lab i Laura Yerpes Estudi d’Interiorisme. Completen el cartell diferents taules redones Open Talks per a conéixer secrets de l’arquitectura valenciana; visites Open Premium a obres arquitectòniques emblemàtiques, vistes tècniques a showrooms d’empreses de disseny i construcció; concursos; i exposicions. Continua, igualment, la Xarxa de Municipis Convidats del Festival, iniciativa en què Llíria repetix com a Municipi Convidat i a la qual se sumaran altres localitats que s’aniran revelant pròximament, així com un Esmorzar OHV en llocs icònics, fusionant arquitectura i gastronomia.

En la presentació del programa s’ha revelat també el cartell d’esta edició, que ha sigut creat per la dissenyadora Cristina Pérez.

Et pot interessar