Montferry, la bodega de Barcelona on esmorzar uns entrepans de vici

by | 19/04/2024

Es troba a 10 minuts de l'Estació de Sants
Temps de lectura: 2 minuts

La gran majoria dels valencians l’hem coneguda a través de les xarxes: tots els dies, des del seu Twitter, Instagram o Facebook, la Bodega Montferry, de Barcelona, puja una foto de l’entrepà del dia per a esmorzar, que fa, invariablement, una pinta colossal. I és així com ara molts valencians, quan anem a la capital comtal i baixem a l’Estació de Sants, fem una impenitent passejada de deu minuts fins al costat de la plaça de Sants (en el passatge Serra i Arola, 13) per a fotre’ls mos. Despús-ahir, per exemple, va tocar el de cavalla amb tomaquetes seques en oli i maionesa de wasabi, una meravellosa combinació per als amants de les conserves i els gustos forts que, amb l’excel·lent pa que utilitzen –fresc i cruixent alhora-, feia salivar a cada bocí.

El local és clàssic, de bodega de tota la vida, amb taules de marbre i cadires de fusta, tonells, tamborets i bona cosa de barra, i amb el rètol a l’entrada de l’antic local, que portava obert a Sants des de la dècada de 1930, però es va haver de traslladar a l’actual emplaçament el juliol de 2022, després que l’edifici on estava s’enderrocara per tal de construir pisos. A banda de la proposta del dia, la carta d’entrepans diària és infal·lible, amb barreges com el bull negre i blanc amb formatge, la botifarra negra i la blanca, les salsitxes amb tomaca i vi ranci, o el clàssic biquini però en mollet. I això per no parlar dels esmorzars de forquilla, amb tot allò que podem esperar d’una bodega catalana. L’oferta de vins també és ben variada, i, de fet, hi ha qui remata l’esmorzar amb una bona capa de cava.

L’entrepà del dia d’ahir va ser de pastrami amb cogombres agredolços i ceba cruixent, i el de hui chi lo sà, però tant de bo menjar-lo…

Vicent Baydal (València, 1979) és editor, historiador i cronista oficial de la ciutat de València. Ha publicat, entre altres llibres, Els valencians, des de quan són valencians?, València no s’acaba mai, Del Sénia al Segura. Breu història dels valencians i Matèria de València. Fets i personatges sorprenents de la nostra història. 

Et pot interessar

Diumenge de rostit

Diumenge de rostit

El desconegut roast és l’equivalent a la nostra paella. Reunix familiars i amics cada setmana