Una exposició mostra l’evolució de l’escut de la ciutat de València des de Jaume I

by | 01/06/2024

En el Palau de Cervelló, on l'Arxiu Històric, fins a l'1 de setembre
Temps de lectura: < 1 minut

El Palau de Cervelló mostra ja l’exposició L’evolució de l’escut de la ciutat de València en imatges. La mostra està coordinada per Rafaela Soriano i Alicia Martínez i comissariada per Juli Moreno i Alejandro Guardiola. L’exposició naix d’una iniciativa de l’Arxiu Històric Municipal de València, un dels més antics d’Europa amb documentació conservada des del segle XIII, per donar a conéixer entre la població els seus fons.

La mostra ensenya l’evolució de l’escut de la ciutat des dels temps de la conquesta de Jaume I fins a l’actualitat, un recorregut per les modificacions substancials que ha patit este símbol fins a la configuració que té hui en dia. L’exposició mostra els documents i materials que es custodien en l’arxiu en suports i materials diversos i mira d’explicar este símbol, que representa la ciutat i que ens envolta en el nostre dia a dia en el mobiliari urbà, les institucions, la documentació i en la imatge que projecta la ciutat de València. 

L’evolució de l’escut de la ciutat de València en imatgeses podrà visitar fins a l’1 de setembre de 2024 de 10 a 14 hores i de 15 a 19 hores de dimarts a dissabte, mentres que els diumenges i festius la mostra estarà oberta de 10 a 14 hores (i els dilluns romandrà tancada). 

Et pot interessar