Un satèl·lit d’Elon Musk sobrevola l’espai aeri català i balear

by | 01/04/2024

La seua trajectòria es va gravar amb total nitidesa des de Benicàssim i Sant Mateu

Les forces aèries d’Alemanya han confirmat que el bòlid que va sobrevolar l’espai aeri català i balear la nit del passat divendres 28 de març era un satèl·lit de Starlink, el servici d’internet desenvolupat per Elon Musk mitjançat la seua empresa SpaceX, a través d’una xarxa satel·litària. Les imatges més nítides de la seua trajectòria sobre el cel es van captar des de Benicàssim i Sant Mateu.

En un missatge publicat a través de Twitter, les forces aèries alemanyes (Luftwaffe), han explicat que “segons el nostre Centre de Coneixement de la Situació Espacial, es tracta de la reentrada d’un satèl·lit Starlink“. També el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) va apuntar el dissabte que el bòlid artificial s’havia generat per la reentrada d’un objecte artificial a l’òrbita terrestre i, per tant, descartava que fora un míssil balístic, com s’havia suggerit en un primer moment.

El bòlid, denominat per l’ICE-CSIC com SPMN290324ART, va sobrevolar el divendres al voltant de les 22:59 hores l’espai aeri català i valencià venint des de França fins que a caure en la mar Mediterrània, sent gravat i fotografiat per nombrosos aficionats a l’astronomia d’Aragó, Catalunya, València, Madrid, el País Basc, La Rioja i Navarra.