S’obri el termini per a participar en els Premis literaris Ciutat de València

by | 29/04/2024

Es poden enviar les obres candidates fins al 7 de juny
Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de València ha obert el termini per a presentar-se als Premis Literaris Ciutat de València, convocats “per a fomentar l’activitat literària i reivindicar les grans figures de la literatura valenciana”. El pressupost total d’esta convocatòria és de 82.000 euros (10.000 més que en la passada edició) i esta quantitat es repartirà entre els guanyadors, que rebran premis que oscil·laran entre els 6.000 i 12.000 euros. El certamen, que en els últims anys s’ha convocat en huit modalitats, quatre gèneres i dos llengües, enguany ha inclòs, per primera vegada, el Premi de Còmic Josep Sanchis Grau.

El tràmit per a participar en esta convocatòria es pot realitzar fins al 7 de juny. I segons les bases d’estos premis, que compten amb més de quatre dècades d’existència i una projecció internacional, podran presentar-se totes les obres (novel·les, contes, poesies, peces teatrals, assajos i còmics) originals i inèdites, escrites en valencià i castellà per persones de qualsevol nacionalitat.

En la modalitat de narrativa s’han convocat els Premis Isabel de Villena de narrativa en valencià i el Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà, dotats cadascun amb 12.000 euros. En poesia es pot optar al premi en valencià Maria Beneyto i al de castellà Juan Gil-Albert amb una dotació de 6.000 euros cadascun. Per als premis de teatre en valencià Eduard Escalante i teatre en castellà Max Aub s’ha previst una dotació de 8.000 euros en cada modalitat; mentre que els premis d’assaig en castellà Celia Amorós i assaig en valencià Josep Vicent Marqués estaran dotats amb 10.000 euros cadascun. Finalment, el premi que porta el nom de l’historietista valencià, i figura de l’Escola Valenciana de còmic, Josep Sanchis Grau, s’ha disposat d’una partida de 10.000 euros.

Totes les obres podran presentar-se, amb pseudònim, en el termini de trenta dies hàbils des de l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP, tant presencialment com per correu electrònic o per la seu electrònica municipal.

Et pot interessar