Primeres imatges de ‘Sobreviure a l’incendi’, el documental sobre Zoo

by | 26/06/2024

Produït per Ambra Projectes Culturals i dirigit per Josep Pitarch
Temps de lectura: < 1 minut

Ambra Projectes Culturals ha anunciat el llançament d’un documental sobre la banda valenciana Zoo que vorà la llum a la tardor. Sobreviure a l’incendi és el títol del llargmetratge dirigit per Josep Pitarch que repassarà la trajectòria de la banda, des dels seus inicis fins al seu comiat el 13 de juliol a Gandia. A través dels ulls dels protagonistes, el documental explora el camí d’este col·lectiu musical que va més enllà de la música i que ha deixat una profunda petjada en el panorama cultural valencià estatal.

Ambra ha dedicat al voltant d’un any a la realització de l’audiovisual acompanyant la banda en la seua última gira i formant part d’alguns dels seus moments més personals. Al llarg del relat es combinen imatges d’arxiu inèdites amb gravacions en viu realitzades durant estos mesos en què l’equip de rodatge ha sigut part de la banda. Zoo compartia la notícia en les seues xarxes socials quan només queden uns dies per a arrancar l’última tongada de concerts la seua gira Epíleg, que acabarà a casa, a Gandia, el pròxim 13 de juliol.

Ambra va ser fundada fa deu anys a partir de la llibreria homònima de la capital de la Safor. Com a productora es va especialitzar en documental de recuperació de memòria democràtica i de promoció cultural i musical. Per alguns dels seus treballs ha guanyat diversos premis internacionals i nacionals, incloent-hi la nominació al Goya a Millor Curt Documental en 2015 o la participació en certaments com el Festival de Màlaga, el Med de Marsella o Fesancor de Xile. El documental compta amb el suport de l’IVC i la CVMC – À Punt.

Et pot interessar