‘Pinazo: identitats’, entrada gratuïta a la Sala de la Muralla de l’IVAM fins al 30 de juny

by | 27/04/2024

L'exposició reunix 300 peces, algunes inèdites
Temps de lectura: < 1 minut

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) oferix la visita gratuïta a la Sala Pinazo, que inclou les restes de la muralla medieval de València, amb motiu del 35 aniversari del museu. D’esta manera, els visitants podran disfrutar d’entrada lliure fins al pròxim 30 de juny a la nova exposició dedicada al pintor Ignasi Pinazo i descobrir també la recent restauració integral del tram de la muralla medieval que es conserva en la sala.

Pinazo: identitats suposa el retorn de l’obra del pintor valencià al seu espai original amb una gran exposició que reunix 300 peces, algunes de les quals són inèdites, que actualitzen la mirada sobre l’artista. A través de les seues pintures i dibuixos, acompanyats per textos, fotografies i pel·lícules de l’època, l’exposició revisa la preocupació de Pinazo per la representació de la identitat: des del punt de vista individual, a través del retrat; la representació de les identitats col·lectives, en festivitats i tradicions; així com la genealògica, que es referix a la identitat heretada a través del paisatge.

El públic també podrà conéixer la restauració dels 70 metres de la muralla medieval que es conserva en les dependències de l’IVAM. Es tracta de la primera vegada que es du a terme una rehabilitació integral d’este tram de la muralla des que es va inaugurar el museu l’any 1989. La intervenció arquitectònica i arqueològica ha permés llançar llum sobre la construcció de la muralla defensiva de València i destacar-ne les tècniques constructives de tàpia valenciana. Esta iniciativa d’entrada gratuïta té com a objectiu difondre la col·lecció de l’IVAM i reivindicar el seu important enclavament patrimonial del segle XIV, declarat bé d’interés cultural, amb motiu del 35 aniversari del museu.