Pérez Pont dirigirà la candidatura de Las Palmas a Capital Europea de la Cultura

by | 08/06/2024

Després d'un concurs públic amb l'objectiu fixat en el 2031
Temps de lectura: < 1 minut

L’exdirector gerent del Consorci de Museus Valencians José Luis Pérez Pont formarà part de l’equip directiu que integrarà l’Oficina tècnica de la candidatura de Las Palmas de Gran Canaria com a Capital Europea de la Cultura 2031. Segons ha informat l’ajuntament de la ciutat canària, un comité d’avaluació ha sigut l’encarregat de designar els tres membres triats. Així, a més de Pérez Pont, que s’encarregarà de la direcció de programació, hi ha Tony Ramos Murphy com a director general i Noelia Rochas com a directora de Comunicació.

L’alcaldessa de Las Palmas, Carolina Darias, ha recalcat que amb la presentació de l’equip es pega “un pas important en la configuració d’una candidatura amb garanties d’èxit per a la convocatòria de Ciutat Europea de la Cultura 2031”. En concret, l’elecció dels tres especialistes s’ha dut a terme després de finalitzar el procés de selecció pública que va arrancar en maig passat amb la publicació de les bases i al qual s’han presentat un total de 12 persones.

José Luis Pérez Pont , que va ser destituït del Consorci de Museus el passat mes de novembre pel vicepresident primer i conseller de Cultura de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera, és llicenciat en Dret i Doctor en Belles Arts, ha exercit com a advocat, crític d’art io comissari d’exposicions. Així mateix, ha presidit l’Associació Valenciana de Crítics d’Art  i el Consell de Crítics i Comissaris d’Arts Visuals d’Espanya. Des del 2016 fins a l’any 2023 va dirigir el Centre del Carme Cultura Contemporània de València i el Consorci de Museus Valencians. “Inicie una nova etapa professional. A partir d’ara em trobareu en Las Palmas de Gran Canaria, treballant amb entusiasme en la candidatura de Capital Europea de la Cultura”, ha indicat el mateix Pérez Pont en les seues xarxes socials.

Et pot interessar