Oriola es prepara per a la Primavera Hernandiana

by | 23/03/2024

En el Dia Mundial de la Poesia: versos i exposicions sobre Miguel Hernández

La ciutat d’Oriola, al Baix Segura, celebra el Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, amb els versos del seu fill més il·lustre, Miguel Hernández, ressonant per tot el municipi. Durant tot el dia, actes i homenatges commemoren la figura del poeta universal. Amb este motiu l’Ajuntament repartix els seus poemes en diferents dependències municipals i el veïnat engalana els balcons amb versos del poeta. Poemes universals que traspassen totes les fronteres i que, a Oriola, s’aprenen ja de ben menuts a l’escola.

Entre els actes que es duran a terme per a celebrar la poesia també destaca l’exposició Miguel Hernández, el tren de la esperanza, que estarà oberta fins al 15 d’abril a la biblioteca municipal. En la mostra, un tren guia per la vida personal i l’obra del poeta. I ho fa en quartets de versos octosíl·labs, com es recitava antigament a les places d’Oriola.

El regidor de Cultura, Gonzalo Montoya, ha convidat a tots els oriolans i oriolanes, tot el veïnat de la comarca i tota la ciutadania valenciana a visitar la localitat i gaudir de les activitats que han organitzat per a celebrar la poesia. Els actes que se celebren este dia donen el tir d’eixida, a més a més, a la Primavera Hernandiana, que inclou teatre, recitals i una nova edició de la Senda del Poeta, que eixirà d’Oriola el 19 d’abril.