Obri les portes el renovat Museu Faller de Xàtiva

by | 23/06/2024

Es pot visitar entre setmana pels matins
Temps de lectura: 2 minuts

Esta setmana s’ha obert al públic el renovat Museu Faller de Xàtiva (MUF), en el qual s’ha volgut involucrar als diferents col·lectius vinculats a les falles de la població, com ara els indumentaristes, els pirotècnics, els versadors o els artistes fallers. Es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.

“Hem creat una marca com és el MUF amb protagonisme d’una de les festes més importants de la nostra ciutat, com són les falles. Una festa tan important com esta havia de ser un element de promoció turística de la nostra ciutat, i d’ací la remodelació de l’espai», ha explicat l’alcalde Roger Cerdà, qui ha recordat que “pràcticament el 10% de la ciutadania de Xàtiva pertany a alguna de les comissions de la ciutat i som la segona ciutat després del Cap i Casal que va començar a realitzar falles”.

El responsable del projecte museístic, Pablo Camarasa, ha declarat que “este nou espai es pot considerar també com un centre d’interpretació, ja que té una clara vessant pedagògica per tal d’acostar, intel·lectualment i emocionalment, el món faller a tots“. Camarasa ha afegit que “es pot dur a terme una visita per informar-se sobre les falles xativines seguint un recorregut explicatiu amb panells i cartells, i a la vegada altre recorregut interactuant amb les diferents seccions mitjançant els elements interactius i físics que conformen el museu“.

El visitant trobarà a l’entrada un panell amb els premis de les últimes falles a la ciutat, un mapa on s’ubiquen tots els llocs on es planta falla i també unes ulleres virtuals amb què es pot accedir al metavers per a descobrir els ninots indultats dels darrers anys. A partir d’ací, el MUF es dividix en diferents seccions que van conduint el visitant a través dels diferents àmbits del món de les falles: “Com es fa una falla?”, “Els llibrets fallers”, “La sàtira, la rima i l’enginy”, “Els sons”, “La indumentària” i  “Els ninots”.

Et pot interessar