‘Ni fet ni desfet. Història del nacionalisme polític valencià (1974-1998)’ comença gira de presentacions

by | 09/04/2024

Analitza l'evolució del valencianisme fins a la creació del BNV
Temps de lectura: < 1 minut

Este dimecres 10 d’abril a la llibreria Fan Set de València, a les 19:00 hores, comença la seua gira de presentacions el llibre Ni fet ni desfet. Història del nacionalisme polític valencià (1974-1998) (Afers, 2024), de Natxo Escandell,  comença la seua gira de presentacions que també el durà esta mateixa setmana a Cocentaina el dijous 11 d’abril a les 19:30 hores i a Algemesí el divendres 12 d’abril a les 19:30 hores.

L’obra abordar la història del nacionalisme valencià des de la transició a la democràcia fins a la creació del Bloc Nacionalista Valencià, el partit més important de la història recent del valencianisme polític i un dels pilars de la coalició Compromís. En Ni fet ni desfet. Història del nacionalisme polític valencià (1974-1998) es detallen els processos de creació dels partits nacionalistes valencians en el darrer quart del segle XX, amb una anàlisi de l’evolució de les seues bases ideològiques sobre quina havia de ser la nació valenciana, el seu assentament territorial i els seus resultats electorals. Amb una vintena de destacades entrevistes, proporciona, a més, un relat sobre l’estat actual del valencianisme polític.

Natxo Escandell Garcia (Carcaixent, 1988) és doctor en història contemporània per la Universitat de València i actualment professor de secundària. La seua tasca investigadora ha girat entorn del valencianisme polític durant la segona mitat del segle XX i les identitats nacionals contemporànies.

Et pot interessar