Més de 600 inscrits per a la Fira Valenciana de la Música Trovam

by | 16/04/2024

Se celebrarà a Castelló de la Plana entre el 14 i el 16 de novembre del 2024
Temps de lectura: 2 minuts

La Fira Valenciana de la Música Trovam, organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC), tanca la convocatòria artística de la dotzena edició amb més de 600 grups i solistes inscrits de tots els estils musicals dins de l¡àmbit de les músiques actuals. La xifra d’inscrits d’esta edició bat el rècord de propostes artístiques presentades i supera en més d’un centenar la dada assolida a l’edició del 2023. A partir de les propostes que s’han presentat a la convocatòria, la comissió artística del Trovam, composta pels socis del VAM!, configurarà la programació de la pròxima] edició de la fira, que tornarà a omplir de música i activitats professionals la ciutat de Castelló de la Plana del 14 al 16 de novembre de 2024.

Durant el mes de maig, es farà pública la primera part del cartell artístic i s’obriran les inscripcions per a la programació professional de les tres jornades de la fira. Del total de propostes musicals presentades a la convocatòria artística, 254 són valencianes, 157 procedixen de Catalunya, 57 de Madrid, 34 d’Andalusia, 20 de les Illes Balears, 15 de Galícia i 9 del País Basc. També consten 56 propostes d’altres regions d’Espanya i 6 grups internacionals. Pel que fa als estils musicals, prop de 300 propostes corresponen a pop-rock en tots els diferents subgèneres, 57 són de cançó d’autor, 50 de música d’arrel tradicional, 35 de fusió mestissatge, 32 d’electrònica, 23 de jazz, 24 de música urbana i 4 de música familiar. La resta correspon a altres gèneres i subgèneres de les músiques actuals.

En el 2023 l’onzena Fira Trovam va congregar més de 12.000 persones entre professionals i espectadors durant tres jornades. D’esta manera, 800 agents del sector van participar a les taules de debat, conferències i tallers. Així mateix, milers de persones van fruir dels espectacles de més de quaranta artistes als diversos escenaris de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, així com a la sala La Bohèmia, el pub Terra i el Teatre Principal de la capital de la Plana Alta. A més, la Fira Valenciana de la Música va servir per a fer un diagnòstic del sector musical i identificar els reptes que ha d’afrontar, com ara la negociació de l’Estatut de l’Artista o les innovacions desenvolupades per empreses tecnològiques. La Fira Trovam de l’any passat també va posar en marxa el projecte formatiu Trovam+ en col·laboració amb la promotora internacional de concerts Live Nation i la Universitat Complutense de Madrid, on es van tractar aspectes pràctics del negoci musical relacionats amb les tasques de promoció, management, comunicació i programació per a estudiants universitaris.

Et pot interessar