Més de 5.000 persones passen per la Plaça del Llibre de Gandia

by | 22/05/2024

S'han venut un miler de llibres en valencià
Temps de lectura: 2 minuts

La 4a edició de la Plaça del Llibre de Gandia s’ha celebrat entre el 16 i el 19 de maig en la plaça Rei Jaume I amb el lema Arrels i territori i ha rebut, segons els organitzadors, més de 5.000 persones, que han gaudit de la literatura valenciana al carrer a través de la celebració de vora quaranta activitats dirigides a tots els públics i amb un espai de llibreria que ha superat les vendes respecte a l’edició anterior amb més d’un milers de llibres venuts, tots ells en valencià.

Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre, ha manifestat la seua il·lusió amb el funcionament i els resultats obtinguts alhora que ha destacat que la ciutat de Gandia “ha tornat a demostrar la seua tradició literària en la seua forma de gaudir dels esdeveniments vinculats a les lletres”.

Pel que respecta a les vendes, l’espai de llibreria, gestionat per les llibreries gandienques Ambra, Ferrer i Gavina, ha registrat més de 1.000 exemplars venuts, entre els quals han destacat l’assaig i el llibre infantil. L’obra editada pel Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell Elits de poder i vida quotidiana a la Safor (1650-1750), de l’historiador Frederic Barber, ha encapçalat el rànquing dels llibres més buscats. Li han seguit Walter Benjamin. Passatges acabats, de Rafa Gomar (Lletra Impresa Edicions), el darrer treball de Juli Capilla, La terra i la paraula (Bullent), el poemari infantil D’allà cap ací, al zim-zam del balancí, de Voro Machancoses (Edicions 96) i Vicent Andrés Estellés. La veu d’un poble, de Pau Alabajos (Sembra), com els cinc llibres més atractius per als lectors i lectores.

La regidora delegada de l’IMAB Balbina Sendra ha afirmat que “les bones xifres recollides en esta quarta edició són el reflex d’un projecte que es consolida any rere any. Malgrat els contratemps que hem tingut, la implicació de les entitats col·laboradores ha permés continuar amb esta iniciativa que reivindica la nostra llengua i ajuda a donar difusió als autors en valencià“. Sendra ha reafirmat el compromís del govern gandià de cara a l’organització de noves edicions.

Et pot interessar