Marjal edita físicament el disc ‘Nova mitologia riberenca’

by | 16/05/2024

Ho fa amb el nou segell Discos L'Esglai
Temps de lectura: 2 minuts

Discos L’Esglai, segell discogràfic de nova creació a cavall entre Oliva i Barcelona, ha anunciat l’acord amb el grup valencià de rock psicodèlic Marjal. Com a fruit d’esta aliança, apareix l’edició física del seu LP Nova Mitologia Riberenca, el qual ja estava disponible digitalment distribuït per Matador Records.

Nova Mitologia Riberenca confirma el que ja es mostrava en el seu primer EP, Marjal (2020), és a dir, que estem davant d’un grup imprescindible, amb un univers musical i líric absolutament propi, al marge de convencions i peatges comercials. A partir d’una columna vertebral de rock and roll psicodèlic s’enjogassen amb gèneres i subgèneres tan diversos com el RnB, el garage o el freakbeat i, encara més: rock progressiu, jazz, blues i ritmes llatins. Les lletres en valencià són una barreja al·lucinada de costumisme lisèrgic i surrealisme humorístic on s’ajunten referències a HP Lovecraft, Joan Monleón, la Ruta Destroy, l’especulació immobiliària o la febre esmorzadora; tot ben arrelat en el paisatge i la toponímia riberenca, amb l’Albufera com a generadora tel·lúrica d’imàtgens.

Des que el vàrem escoltar, vàrem saber que calia que este disc existira en el món físic”, explica Alícia Gómez, una de les responsables de Discos L’Esglai. “No es podia quedar en l’abocador digital de les xàrcies. Calia que es poguera palpar, punxar al tocadiscos, contemplar la magnífica portada d’Adrián Bago, col·leccionar-lo al costat de les obres de Pep Laguarda i La Tapineria, Remigi Palmero, Pau Riba, The Seeds, Creedence Clearwater Revival o Dr. John; o de neopsicodèlies com King Gizzard, Ty Segall, Los Estanques o Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, als quals serien la resposta valenciana”.

Amb este LP i la firma amb Discos l’Esglai, Marjal fa un pas avant en la seua carrera i espera eixamplar la seua base de fidels i entusiastes oients, presentant-lo en tot tipus d’escenaris, on ja han demostrat una gran versatilitat i capacitat de moure al ball i a la rialla extasiada amb la seua Nova Mitologia Riberenca. Des de L’Esglai asseguren que no escatimaran esforços per a acompanyar-los en esta nova etapa. Com afirma Ramon Morera, l’altre responsable del segell: “Si hem creat L’Esglai és per fer costat a propostes com esta, per dur a terme estos actes de justícia. Impulsem grups que mereixen èxit, però que no el busquen en convencionalismes de consum efímer, sinó creant un llenguatge propi i alhora arrelat en la tradició rock and roll, que és d’on partim. L’Esglai fa discos que aborronen i el de Marjal és un excel·lent manifest fundacional”.

Nova Mitologia Riberenca va ser enregistrat als estudis Elefante de València per Alberto Díaz i masteritzat per Enrique Soriano a Crossfade. Ha estat fabricat a Castelló de la Plana per Krakatoa Records. Marjal està compost per: Pep Margalef (guitarra/veu), Carlos Espina (teclat/cors), Nacho Durbán (baix) i Foll (bateria/cors); tots tenen llarga trajectòria i han participat en bandes tan notòries com Midnight Shots, Mossén Bramit Morera i Els Morts o Meows. El nou disc ja està disponible en les plataformes digitals i en distribució en format físic a mans de Discos L’Esglai i del propi grup.

Et pot interessar