L’Ajuntament de València homenatja el doctor Gómez Ferrer

by | 08/06/2024

En el centenari de la seua mort, amb una ofrena floral
Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de València homenatjarà este dilluns 10 de juny a les 13:00 hores el doctor Ramon Gómez Ferrer (1862-1924) en el centenari de la seua mort, amb una ofrena floral pública davant l’escultura que té dedicada als Jardins de la Glorieta del cap i casal. Amb este acte es pretén reconéixer la seua contribució en el camp de la pediatria i la seua constatada vocació de servici públic, especialment amb els xiquets i les famílies més desfavorides de la ciutat de València, a les quals va dedicar tota la seua vida.

La celebració es realitzarà en els mateixos jardins, on es troba el monument dedicat a la seua figura, fet en marbre blanc per l’artista Francesc Paredes García quan el doctor encara vivia, en 1920, com a resultat d’una col·lecta pública que van impulsar, en agraïment, moltes mares de la ciutat. En concret, l’acte d’homenatge comptarà amb la presència dels familiars i representants de les entitats i institucions implicades en el desenvolupament de la seua professió, així com de membres de la corporació.

No debades, el doctor Gómez Ferrer va ser un dels metges més il·lustres de la ciutat. Va obtindre el doctorat en Medicina als 22 anys i amb només 26 es va convertir en el primer catedràtic de Malalties de la Infància de la Universitat de València. La tasca pediàtrica del doctor va ser reconeguda en múltiples ocasions: en 1923 el Govern de França li va atorgar la Legió d’honor per la seua labor assistencial i la seua labor científica; en 1924, l’Ajuntament de València li va concedir el títol de Fill Predilecte i són nombroses els carrers i avingudes que es repartixen amb el seu nom al llarg de tota la geografia valenciana.

Et pot interessar