L’Ajuntament de València acull una exposició artística sobre la família reial

by | 10/04/2024

Amb fons de la col·lecció l'Hermandad Nacional Monárquica de España
Temps de lectura: 2 minuts

El Palau de Cervelló de la ciutat de València, en la plaça de Tetuan, acull l’exposició itinerant La Familia Real a los ojos de los artistas españoles, on es presenten dos escultures originals al costat de reproduccions dels retrats de la Família Reial. El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València José Luis Moreno, acompanyat de la primera tinenta d’alcalde i regidor d’Hisenda i Participació, María José Ferrer San Segundo, ha sigut l’encarregat d’inaugurar esta mostra, que es podrà vore fins al 26 d’abril.

La col·lecció de l’Hermandad Nacional Monárquica de España que es presenta en l’exposició inclou dos escultures inèdites modelades a mà en fang: la del rei Felip VI i la de la princesa Elionor. Les dos són obra de l’artista valencià Rodolfo Navarro. “A diferència d’altres representacions, l’estil personal de l’artista, aconseguix plasmar una visió contemporània i elegant de la família reial. Aconseguiran captivar els qui s’acosten a visitar la col·lecció“, ha assenyalat Moreno.

Enmig de les textures del fang, on les empremtes dactilars de l’escultor es fusionen amb les obres, en les dos escultures es poden apreciar el contorn del mapa d’Espanya i la bandera amb l’escut constitucional. Estos elements es convertixen en parts fonamentals de la base, sostenint els retrats. En paraules del propi artista, “perquè una escultura ens òmpliga i ens deixe empremta, ha de portar alguna cosa de mi en ella. No concep cap de les meues obres sense el risc i l’aventura d’aportar una cosa nova. En este cas, he plasmat la meua visió d’unes figures pròximes, dignes del seu rang, però alhora actuals, sensibles i accessibles”.

Per una altra banda, els retrats, pintats amb diferents tècniques, suports i materials, estan elaborats per diferents artistes espanyols, mesclant diferents estils, moments i visions tant del rei Felip VI com de la reina Letizia i de la família reial en el seu conjunt.