La còmica Maria Juan actua a Brussel·les

by | 01/05/2024

Serà este dissabte 4 de maig al Théâtre l'Improviste, convidada per l'Espai Valencià a Bèlgica
Temps de lectura: 2 minuts

La còmica valenciana Maria Juan (Ontinyent, 1980) actuarà este dissabte 4 de maig a les 20 hores al Théâtre l’Improviste de Brussel·les, en el marc dels actes culturals que organitza l’Espai Valencià a Bèlgica, punt de trobada de valencians i valencianes que s’instal·len o visiten la capital oficiosa de la Unió Europea. En este cas, Maria Juan presentarà el seu últim espectacle: Senyora de la comèdia.

Estrenada el passat mes de gener a la Font d’en Carrós, en la Safor, esta comèdia de monòleg mostra la capacitat de Maria Juan per a desbudellar la vida quotidiana i l’actualitat amb un sentit de l’humor punyent, mordaç i compromés amb la llengua, el feminisme i la diversitat. D’altra banda, i després de molts anys damunt dels escenaris, també té l’habilitat de captar les reaccions del públic i interactuar amb ell. L’espectacle se suma a la llarga trajectòria de Maria Juan com a còmica i presentadora que ha format part de diversos projectes teatrals i programes de ràdio i televisió. D’altra banda, l’any 2019 va crear el segell de comèdia Riures, en el qual es troben altres artistes com Cabrafotuda, Saray Cerro, Choriza May, Manu Górriz, Patricia Ferrero, Lluís Mosquera, les Germanes Pintoresque (Ferrxn i Pam Demia), Carol Tomás o Maria Zamora.

Per la seua part, l’Espai Valencià a Bèlgica va ser creat en 2021 i va ser reconegut pel Consell com a Centre Valencià a l’Exterior (CEVEX) en desembre del mateix any. Amb esta decisió, la Generalitat Valenciana va distingir la importància de l’entitat a l’hora de fomentar la cultura valenciana, la tasca que fa per a establir lligams entre Bèlgica i València i la funció que desenvolupa com a centre de suport per als valencians que s’instal·len a la ciutat. Des de la seua fundació, l’Espai ha organitzat trobades, conferències i presentacions de llibres, per exemple de Rafa Lahuerta, així com dos edicions del Festival Estellés, on han actuat Zoo, Pau Alabajos i Auxili, entre d’altres.

Et pot interessar