Ja en línia l’acte de presentació d”Els dies inquiets’, de Toni Sabater

by | 01/07/2024

Una interessant conversa sobre literatura amb Paco Cerdà i Puri Mascarell
Temps de lectura: < 1 minut

L’escriptor Toni Sabater (València, 1969) acaba de publicar Els dies inquiets. Notes sobre literatura (Drassana, 2024), el seu quint llibre després dels dietaris Dies (2013) i Insistències en la llum (2016), la guia històrica sobre València Ciutat de campanars (2018) i la guia literària Als peus de la lletra (2021).

En este sentit, Els dies inquiets seguix l’estela de la seua darrera obra i és novament una guia, un compendi i un homenatge a la literatura universal, principalment a tots aquells que, des del camp de la creació o la lectura, han entés que la vida sense llibres suposa un recorregut més trist i àrid de l’existència. Així, el volum reunix una sèrie de ressenyes i assajos breus al voltant de determinades obres literàries o dels seus contextos, i en tots ells Toni Sabater va prou més enllà dels títols en qüestió, desgranant en cada cas allò més determinant en la biografia, les influències o les coordenades familiars i socials dels diferents creadors.

De Robert Graves a Salman Rushdie, de Ferran Torrent a Denis Diderot, de Virginia Woolf a Martin Amis, d’Antonio Tabucchi Montserrat Roig, de Manuel Vicent a George Orwell, de Carme Riera a Richard Ford, de Natalia Ginzburg a Rafa Lahuerta, i així fins a una cinquantena d’autors que han deixat un poderós influx en qui ara, en este llibre carregat d’una devoció intacta, relata vides i obres amb la indissimulada intenció de provocar en els lectors les mateixes passions, patiments i diversions que van despertar en ell. En definitiva, una deliciosa guia per als amants de la literatura i també per als que volen acostar-se o endinsar-se en eixa manera de viure més i millor.

El llibre es va presentae oficialment el passat dimecres 19 de juny en l’espai gastrocultural El Muelle de València amb la presència de l’autor i dels escriptors Puri Mascarell i Paco Cerdà, amb els quals va mantindre una interessant conversa literària que ara està disponible en línia:

Et pot interessar