La Diputació de Castelló ha posat en valor la llengua valenciana en la presentació dels números 9 i 10 de la revista Aula de Lletres Valencianes, una publicació que “demostra el compromís ferm de l’associació Taula de Filologia Valenciana amb l’estudi, la difusió i l’enriquiment del nostre patrimoni lingüístic”, ha assenyalat la diputada de Publicacions, Marisa Torlà, qui ha ressaltat la importància de comptar amb experts i associacions que “es dediquen a cuidar la llengua valenciana amb respecte i difondre-la a tots els nivells”.
Aula de Lletres Valencianes naix des del rigor científic i des del compromís amb el futur del valencià. En concret, Taula de Filologia Valenciana és una associació de professionals de la llengua que naix per a millorar l’ensenyança del valencià i, en general, per a treballar en els factors que depenen o estan vinculats als professionals de la llengua, especialment l’estudi de l’ús del valencià i l’anàlisi del valencià públic. Per tant, els tres centres d’interés de l’associació són la pedagogia (en llengua i en literatura), la sociolingüística i la normativa i els seus objectius són, entre altres: presentar propostes per a fomentar l’ús de la llengua pròpia dels valencians en qualsevol activitat social; afavorir que l’ensenyament del valencià siga positiu i constructiu; elaborar materials i actituds per a afavorir que els nouvinguts coneguen la societat valenciana i s’hi integren; o procurar que el valencià oral culte i el valencià escrit es complementen i acompassen.
Així, els mitjans a què recorre Taula de Lletres Valencianes per a acostar-se a eixos objectius són, fonamentalment, una Jornada («Jornada sobre el valencià. Pedagogia (llengua i literatura, ús social i normativa») i la mateixa revista Aula de Lletres Valencianes. A més, concedixen del premi d’investigació, Premi Garcia Girona subvencionat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La presència en Taula de docents, investigadors i jóvens ben formats i altament compromesos amb la societat valenciana fa que, al costat dels mitjans bàsics, n’hi hagen uns altres, com ara l’elaboració de llibres divulgatius, la realització d’investigacions i la confecció d’articles d’opinió i d’idees per a la premsa.
El número 9 de la revista ja es pot consultar en línia i conté un monogràfic sobre “L’ús de la teoria lingüística en l’ensenyament mitjà”.