Confecomerç llança la campanya ‘Menudències’

by | 02/07/2024

Sobre la importància de comprar en el comerç local
Temps de lectura: 2 minuts

La Confederació de Comerç valenciana CONFECOMERÇ ha posat en marxa, al costat de les seues associacions sectorials, territorials, gremis i mercats municipals, la campanya Menudències, que compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme. L’acció busca sorprendre i fidelitzar a clients i nous consumidors, conscienciant sobre la importància de comprar en els 55.000 xicotets comerços de la geografia valenciana, un teixit comercial que ajuda al desenvolupament i prosperitat dels nostres pobles i ciutats.

“El 96% de totes les empreses de comerç són micropimes amb menys de 5 treballadors. Estem davant la segona activitat que més ocupació genera, després de l’Administració Pública, amb 219.000 de persones en actiu. És el sector que més contribuïx a les arques públiques, el que fa que cresquen els servicis públics, que arriben i beneficien a tot el conjunt de la societat”, ha destacat el president de Confecomerç, Rafael Torres. El comerç és el sector que compta amb més treballadors autònoms (el 15,4% del total), liderant l’ocupació femenina, amb un total de 134.662 dones, el 61,6% del total de treballadors, enfront del 46,9% del conjunt de l’economia.

La campanya posa en relleu que quan desapareix un comerç de proximitat, perdem tots. “Cada any es perden comerços, concretament calculem que un 12,3% en els últims 10 anys, la qual cosa representa que estem en l’índex de dotació comercial més baix de la sèrie històrica”, ha assegurat Torres. Per això, “és necessari treballar, en primer lloc, des de la conscienciació, mostrant campanyes, com la que presentem hui, per a transmetre els valors del xicotet comerç i conscienciar sobre els hàbits de compra, i per una altra, abordar un pla estratègic, que ens permeta recuperar i mantindre les pimes, micropimes i autònoms del comerç, amb mesures encaminades a fomentar el relleu generacional, a promoure l’emprenedoria en el sector, a vetlar per una regulació igualitària per a tots, grans plataformes en línia i comerç físic, amb l’objectiu de poder competir amb les mateixes condicions d’exigència fiscal i de compliment de la normativa“.

La iniciativa arribarà als municipis valencians i als sectors comercials a través de les 204 associacions locals, gremis, i mercats municipals, que faran seu el missatge i difondran la importància que té la compra en el comerç local, els avantatges que representa per a tots els ciutadans. Si l’any passat la campanya de Confecomerç va posar el focus en la necessitat de recuperar uns principis que havien quedat oblidats pels efectes de la globalització, en esta ocasió, l’acció posa l’accent en la necessitat de cuidar un model de negoci de proximitat, producte fresc, sostenibilitat, especialització, tracte personalitzat. Un model de negoci que aporta seguretat als nostres territoris, que contribuïx a les arques públiques, que repercutixen en favor de tots els ciutadans.

Et pot interessar