Cinema Jove ret homenatge a Akira Toriyama

by | 18/06/2024

Amb la projecció de 'Dragon Ball Z: La resurrecció de F' i 'Sand Land'
Temps de lectura: 3 minuts

El Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, ret homenatge al creador de la saga Bola de drac, Akira Toriyama, en el cicle Els déus de l’anime,  dedicat a l’animació japonesa. Esta secció de Cinema Jove inclou enguany en la seua programació dos títols basats en personatges i trames creades originalment per l’influent dibuixant nipó, mort el mes de març passat als 68 anys. D’una banda, es projectarà Dragon Ball Z: La resurrecció de F, dinovena pel·lícula d’una de les sagues més influents de la història del gènere; i, per un altre, Sand Land, dirigit per Toshihisa Yokoshima i Hiroshi Koujina i igualment basat en històries originals de Toriyama.

El director de Cinema Jove, Carlos Madrid, ha destacat que Toriyama “ha sigut el responsable d’incomptables vesprades d’entreteniment en els qui vam ser xiquets en els noranta; els seus personatges de Bola de Drac i el Dr. Slump -amb els quals a més molts xiquets van aprendre valencià- ens van enlluernar amb les seues aventures, i el seu humor esperpèntic i transgressor. Per això des de Cinema Jove li dediquem este xicotet homenatge projectant en la pantalla gran als seus personatges, inicialment concebuts en un manga i més tard concebuts només per a la pantalla menuda”.

El cicle arrancarà el 22 de juny en La Filmoteca de València amb el debut en la direcció de Yoshimi Itazu, The Concierge. El debutant és conegut pel seu estil detallista i estilitzat en l’animació i la seua habilitat per a contar històries commovedores i proporcionar profunditat als personatges en propostes com Paprika (Satoshi Kon, 2006) i Miss Hokusai (Keiichi Hara, 2015). En concret, The Concierge està basada en un manga de Tsuchika Nishimura i està protagonitzada per una jove anomenada Akino que comença a treballar com a conserge en el luxós Gran Magatzem del Pol Nord. Este establiment té la peculiaritat que la majoria dels seus clients són animals, cadascun dels quals representa personalitats i característiques humanes. A través de la interacció d’Akino amb ells, la cinta aborda temes com l’acceptació, l’enteniment i la connexió entre individus de diferents orígens.

D’una altra banda, la mencionada projecció en el festival de Dragon Ball Z: La resurrecció de F es produirà el 24 de juny. Estrenada en 2015 i dirigida per Tadayoshi Yamamuro, es tracta de la seqüela de La batalla dels déus i la dinovena pel·lícula de la saga Bola de drac. A diferència d’altres títols de la saga, esta va comptar amb la supervisió del mateix Akira Toriyama. L’acció comença en un moment de pau mundial, després que Beerus, el déu de la destrucció, decidira no destruir la Terra. No obstant això, Sorbet i Tagoma, dos dels membres supervivents de la força de Freezer, tornen a la recerca de les boles de drac.  L’estrena de Dragon Ball Z: La resurrecció de F va ser un èxit de taquilla tant al Japó com internacionalment, el que va ajudar a revitalitzar l’interés en la saga i va preparar el terreny per a la continuïtat i expansió de Dragon Ball Super.

El cicle Els déus de l’anime conclourà el 29 de juny amb Sand Land, pel·lícula basada en el manga del mateix nom creat també per Akira Toriyama. La història es desenvolupa en un futur postapocalíptic on l’aigua és extremadament escassa i està controlada per un rei avariciós. El protagonista és Beelzebub, el príncep dels dimonis, que forma una aliança amb un xèrif humà anomenat Rao i el seu ajudant dimoni Thief. Junts, mamprenen una busca per a trobar una font d’aigua oculta, coneguda com el Llac Fantasma. A mesura que avancen en el seu viatge en este erm desolat, els personatges s’enfronten a diversos desafiaments i descobrixen secrets sobre el passat del món i la verdadera naturalesa del control de l’aigua. La trama combina elements d’acció, aventura i fantasia, amb tocs del característic humor de Toriyama.

Et pot interessar