‘Casada i callada’, d’Emma Zafón, es presenta a Londres

by | 25/04/2024

Serà este dijous 25 d'abril al Mile End Campus de la Queen Mary University de Londres
Temps de lectura: < 1 minut

Este dijous 25 d’abril a les 18:30 hores el darrer llibre de la periodista i escriptora Emma Zafón, Casada i callada (Empúries, 2023), es presenta a Londres, al Mile End Campus de la Queen Mary University de Londres, en un acte organitzat per Valencians UK, amb la col·laboració de Catalans UK i l’Institut Ramon Llull. Serà una oportunitat única per parlar amb ella i descobrir els secrets darrere d’una història captivadora, una educació sentimental que és també una denúncia del masclisme.

En la novel·la, com les altres xiques del poble, la narradora té una fita meravellosa, ineludible: casar-se i tindre fills. No li queda altra opció, doncs, que afanyar-se a trobar un nóvio amb qui passejar agafats de la mà mentres es fan promeses d’amor etern. Com un regal del cel, apareix Ximo, tan guapo i amb eixa planta de torero, i la trau a ballar una nit de les festes d’agost. Ella se sent la dona més afortunada de la Terra perquè no és només que Ximo siga templat, és que a més ve d’una família d’amos de fàbrica. Es casen amb la idea de tindre un niu d’amor com el de tantes pel·lícules, sense preveure que, a vegades, els nius d’amor es transformen en gàbies de solitud.

Emma Zafón (Llucena, 1987) és periodista i actualment és tècnica de Comunicació a l’administració pública. Ha publicat, junt amb el DJ Chimo Bayo, la novel·la No iba a salir y me lié (2016), sobre la ruta destroy valenciana. Col·labora periòdicament amb El Salto Diario i Valencia Plaza, on centra part de les publicacions entorn de la identitat, el país i el gènere.