Carles Magraner, nou acadèmic numerari de l’Acadèmia de la Música Valenciana

by | 03/07/2024

En un acte que tindrà lloc en el Palau de la Música
Temps de lectura: 2 minuts

La Molt Il·lustre Acadèmia de la Música Valenciana (AMV) distingirà el violagambista i musicòleg Carles Magraner com a Acadèmic Numerari d’una institució reconeguda per la Generalitat Valenciana que té com a objectiu preservar i fomentar el patrimoni musical. El músic és el director de Capella de Ministrers, una formació de referència en el panorama internacional de la música antiga amb més de set lustres d’història. L’acte d’investidura se celebrarà a la sala Lucrecia Bori del Palau de la Música de València el dimecres 3 de juliol a les 19h. Posteriorment, Magraner i Robert Cases oferiran un breu concert en el qual interpretaran una selecció de peces musicals. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

La presentació estarà a càrrec de Roberto Loras, president de l’Acadèmia de la Música Valenciana, a la qual seguirà el discurs d’ingrés de Carles Magraner que portarà per títol Dels orígens, la música i la identitat i la laudatio d’Amadeo Lloris, secretari General de l’AMV. El nomenament es va produir oficialment en l’assemblea anual i ple d’Acadèmics del passat 9 d’abril.

Loras ha assegurat que “la Molt Il·lustre Acadèmia de la Música Valenciana distingix com a Acadèmics Numeraris a persones que es distingixen per la seua aportació a la música en general, i a la valenciana en particular”. El president subratlla que “Carles Magraner és per la seua trajectòria artística, la de Capella de Ministrers, formació a la qual lidera, pels premis i guardons que atresora i per les seues nombroses iniciatives i projectes, una figura fonamental en la recuperació, difusió i defensa del nostre patrimoni musical, un llegat que hem de posar en valor”.

La institució, una associació sense ànim de lucre, té entre els seus fins recuperar la memòria històrica de la música valenciana, fomentar els treballs de recerca i els concerts públics; impulsar la difusió amb la publicació de llibres, assajos, gravacions o vídeos; internacionalitzar i promocionar la música valenciana, connectar-la amb altres arts…

Carles Magraner ha manifestat que “és un honor ser investit Acadèmic Numerari de l’Acadèmia de la Música Valenciana, distinció que han rebut grans figures de la música valenciana com Enrique García Asensio, Ángeles López Artiga, Rubén Parejo, Anna Albelda, Andrés Valero-Castells o el mateix Roberto Loras”. Magraner considera que “és molt important reivindicar i posar en valor el patrimoni musical que atresorem i l’excel·lència dels músics, directors, compositors i cantants valencians”; i ha apuntat que “dedique este reconeixement a tots els intèrprets i artistes que m’han acompanyat en este fascinant viatge musical”.

Et pot interessar