Avinguda de Loring – Estació s’endú el primer premi a l’ús del valencià en les Fogueres d’Alacant

by | 12/06/2024

Dotat amb una quantia de 5.000 euros
Temps de lectura: < 1 minut

La Direcció General d’Ordenació Educativa i Política Lingüística, de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana, ha lliurat els Premis a la Promoció de l’Ús del Valencià en els llibrets de les Fogueres d’Alacant 2024, en un acte que ha tingut lloc al Teatre Principal de la ciutat.

El primer premi, dotat amb 5.000 euros, ha sigut per al llibret de la Foguera Avinguda de Loring – Estació, seguida del segon i el tercer premi, dotats cadascun amb 4.000 euros, que han recaigut, respectivament, en la Foguera La Ceràmica i en la Foguera Sèneca-Autobusos.

La cerimònia ha estat dirigida pels humoristes Fran Tudela, més conegut en les xarxes socials com a Cabra Fotuda,  i Maria Zamora, amb la presència del secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, de les Bellees del Foc d’enguany, Martina Lloret i Alba Muñoz, i de les més de setanta associacions de Fogueres i Barraques que han participat en la convocatòria d’enguany.

La comissió tècnica que ha valorat els llibrets ha destacat l’alta participació, així com la qualitat dels treballs presentats, i han assenyalat que les valoracions estaven molt ajustades, especialment en els sis primers premis, que és on més diferència econòmica hi ha. En total, les associacions de Fogueres o Barraques que s’han presentat rebran un total de 74.000 euros.

Et pot interessar