Arriba la XIV Universitat d’Estiu de l’Horta

by | 02/07/2024

Serà del 13 al 15 de setembre al barri de la Saïdia
Temps de lectura: 2 minuts
La Universitat d’Estiu de l’Horta és un espai d’aprenentatge teòrico-pràctic al voltant de l’agroecologia i la defensa del territori organitzat pel moviment social Per L’Horta. La primera edició va començar en el 2002 per defensar l’horta de La Punta, i a partir d’ahí es va organitzar de forma periòdica fins al 2013, vinculant-se a lluites de diferents territoris. Després de retornar amb l’edició de l’any 2023 a l’horta de Carpesa, la d’enguany, que se celebrarà entre el divendres 13 i el diumenge 15 de setembre de 2024, s’ubica en la la ciutat de València, en l’Alqueria de Fèlix del Parc de Marxalenes, en el barri de la Saïdia, per a revisar Els malestars que ens travessen:  les dificultats d’accés a l’habitatge, els problemes dels llauradors per a guanyar-se la vida i com això marca el veïnat. El programa és el següent i les inscripcions ja estan obertes:
.

DIVENDRES 13 de setembre

17:30h  Benvinguda i visita a l’Alqueria de Fèlix (parc de Marxalenes)

19h “Què puc fer jo?”. Debat sobre activisme urgent amb Ana de Sousa (Per l’Horta), La Mataobras i És País Valencià.

21:00h Sopar

22:00h Cinema documental Llavors, sobre la destrucció de les hortes de Campanar i La Punta, amb la presència de les protagonistes.


DISSABTE 14 de setembre

10h Visita a Som Alimentació, supermercat cooperatiu del barri.

11h Vermut-conversa amb Jorge Dioni, autor d’El malestar de las ciudades i La España de las piscinas, amb La Saïdia Comuna.

14h Dinar popular

16:30h Tallers de cuina (a escollir) Batch cooking, prepara el teu menú setmanal amb verdures de temporada amb Laia Escrig / Taller de fermentats i envinagrats amb Esther de La Fermenteria de l’Horta.

19h “Agitació agrària!”, taula sobre malestars, mobilitzacions i propostes amb persones llauradores de diferents col·lectius coordinada per Alba Herrero de la Fundació Assut.

21:00h Sopar a la fresca

22.00h Sarau Folk: amb les Postisses i la rondalla Majao

DIUMENGE 15 de setembre

9,30h “Tot açò abans era horta”, passejada pel barri de la Saïdia revisant el seu passat hortolà

11-14h Taller de teatre Reinvindicatiu,amb la companyia La Canadiense

14:30h Dinar popular

Et pot interessar