Abel Soler presenta ‘Els noms dels pobles valencians’ al Baix Segura

by | 27/05/2024

En les localitats de Callosa i Oriola
Temps de lectura: < 1 minut

L’historiador, doctor en Filologia i divulgador Abel Soler (Albaida, 1972) du més de mig any presentant arreu de la geografia valenciana el seu darrer i ambiciós llibre El nom dels pobles valencians. Origen i significat (Terra blanca, 2023), en què oferix propostes d’explicació del nom de tots els municipis valencians (524) i d’uns quants centenars més de poblets o pedanies (346).

Cadascuna de les entrades de la publicació recull els testimonis escrits més antics del topònim, detalls històrics sobre l’origen cultural o la fundació del nucli de població (vil·la romana, alqueria andalusina, vilanova feudal, etc.) i altres qüestions sobre quan data la denominació, què volia dir en la llengua original (iber, llatí, amazic, àrab…) i quina evolució ha experimentat al llarg dels segles.

Una obra enciclopèdica que ara presentarà al Baix Segura, en les localitats de Callosa este dilluns 27 de maig a les 19:00 hores en la Biblioteca Municipal i el dimecres 29 de maig a Oriola, a les 19:00 hores en la Biblioteca María Moliner, amb un especial èmfasi en les propostes i explicacions relatives a les poblacions de la comarca.

 

Et pot interessar