73 milions en pèrdues dels cultius de secà a causa de la sequera

by | 23/06/2024

Segons ha quantificat La Unió en la present campanya
Temps de lectura: < 1 minut

Un estudi elaborat per la Unió Llauradora i Ramadera estima que la incidència de la sequera persistent en els cultius de secà de les diferents comarques valencianes causa ja en la present campanya unes pèrdues d’uns 73 milions d’euros. Les pluges de les darreres setmanes simplement han sigut un respir, erò els danys i pèrdues en molts casos són ja irreversibles i necessiten compensació per part de les administracions per als llauradors afectas.

En la demarcació de València, amb el 55% del total de danys, les pèrdues són de 38,9 milions d’euros. En la d’Alacant, amb el 29% dels danys, les pèrdues ascendeixen a 22 milions. Perla seua part, en la de Castelló les pèrdues són de 11,5 milions d’euros i el 16% del total dels danys. Quant a les comarques, la més afectada pels danys és Utiel-Requena amb el 34%, seguida del Vinalopó Mitjà amb el 7%), l’Alt Vinalopó amb el 6,7%, el Comtat-l’Alcoià amb el 5,7% i la Plana Alta amb el 4,9%.

La Unió reitera la necessitat d’establir ajudes extraordinàries per als productors valencians de cultius de secà. Davant l’absència de resposta per part de la Conselleria d’Agricultura, l’organització ja va convocar una protesta el passat 21 de juny davant la desatenció als nombrosos problemes que afecten els llauradors i ramaders valencians, com ara la sequera.

Et pot interessar