L’Italiano, de les millors pizzes que es poden menjar a València

by | 03/04/2024

Pizzes, arancini, porchetta i cerveses italianes

Començà la seua singladura en el mateix barri del Botànic on es troba ara, però en el carrer Borrull, des d’on es traslladà a la seua actual ubicació: el carrer Guillem de Castro, 64, en un dels baixos comercials que mantenen les monges del Convent de l’Encarnació, en l’edifici reconstruït després de la Guerra Civil, ja en els anys 60.  Ací, en un menut local on a penes poden menjar uns pocs comensals sobre un parell de barres, fan les que potser siguen les millors pizzes que es poden menjar a la ciutat de València, resultat d’una pasta casolana amb el cruixent perfecte i tot de productes italianes passats pel forn de llenya que tenen a la vista dels clients.

També són ben recomanables les arancini (eixes boles d’arròs amb mozzarella arrebossades i fregides d’origen italià) i els entrepans de porchetta (carn de porc desossada i torrada al forn amb herbes aromàtiques), i per a beure, a més de les d’ací, oferixen les típiques cerveses italianes. Tot per a menjar en el local, per a emportar o per a demanar a domicili. Un establiment que passa desapercebut per a molts, però que depara una de les sorpreses gastronòmiques més agradables del cap i casal.

Vicent Baydal (València, 1979) és editor, historiador i cronista oficial de la ciutat de València. Ha publicat, entre altres llibres, Els valencians, des de quan són valencians?, València no s’acaba mai, Del Sénia al Segura. Breu història dels valencians i Matèria de València. Fets i personatges sorprenents de la nostra història.