Comença la Fira del Formatge de Montanejos

by | 05/10/2024

Participen més d'una vintena de formatgeries i diversos cellers
Temps de lectura: 2 minuts

La nova edició de la Fira del Formatge de Montanejos, a l’Alt Millars, està tenint lloc del divendres 4 al diumenge 6 d’octubre per a tornar a posar en el mapa de l’artesania formatgera valenciana. En esta ocasió té 21 formatgeries participants, a més d’estands que oferixen vins, mels, cerveses i olis, entre altres productes gastronòmics, comptant amb la participació d’altres col·laboradors com PROAVA. També hi haurà actuacions musicals en directe o el tradicional Concurs de Formatges Artesans Valencians amb els corresponent premis i guardons.

La fira, a més, compta amb l’Espai Gastronòmic Vila Purificació Castelló Ruta de Sabor (en concret els dies 4 i 6), on els assistents poden vore prestigiosos xefs convertir el formatge i altres productes de les terres del nord en els protagonistes de creacions culinàries úniques i avantguardistes.

Per a tots els formatgers participants enguany s’ha volgut comptar com a novetat amb la presència de casetes de fusta en el recorregut que podran fer els visitants, en lloc de les carpes que es van gastar en edicions anterior, per a un major confort i integració amb l’entorn. Com a principal novetat està el canvi d’horari del tast-concurse, que es farà este dissabte 5 d’octubre per part d’un prestigiós jurat format per experts i entitats. Una cita que s’espera, com cada any, amb gran expectació per a saber el veredicte del jurat i així proclamar el Millor Formatge Valencià 2024. A més, també es farà el tast-maridatge el mateix dia. Un altre dels actes seran les jornades de divulgació i difusió del formatge i ramaderia lletera.

L’entrada a la fira és gratuïta. El pagament de les degustacions es farà mitjançant polseres recarregables que es podran comprar per 1,50€ i recarregar en els punts habilitats en la mateixa fira, amb un import mínim de 10€. Les formatgeries participants en esta edició són: Tot de Poble (@totdepoble), Arte Láctico, La Vaquería del Camp d’Elx (@lavaqueriadelcampdelx), Los Molinos (@queseria_los_molinos), Granja el Parral, Alcaprone (@alcaprone_queseria), Jamesa, El Pastor de Morella, El de Sereix (@eldesereix), Los Corrales (@queserialoscorrales), San Antonio (@queseriasanantonio), Catí, Granja Rinya (@granjarinya), Masia Els Masets. I els cellers participants: Celler CataRuz (@cellercataruz), Tarongino (@tarongino), Cooperativa de Viver(@cooperativaviver), Mas de Rander (@masderander), Bodegas Haya (@bodegashaya), Bodegas Alcovi (@alcovibodega), Bodegas Alonso Sanz i La Vidigonera (@lavidigonera).

Et pot interessar