Naix l’associació Famílies pel Valencià per a defendre l’ús del valencià en les aules

by | 30/09/2024

Llancen la campanya 'Marca sí al valencià'
Temps de lectura: 2 minuts

La nova associació Famílies pel valencià llança una campanya per tal que les famílies valencianes prenguen consciència de com d’enriquidor és per a les criatures, i com d’important és per al futur del valencià, marcar la casella del valencià quan des de l’administració pública es faça “la consulta” als centres educatius, anunciada pel Conseller Rovira per a abans de Nadal. En este sentit, l’anomenada “Llei de Llibertat Educativa“, aprovada en juny de 2024, deixa en mans de les famílies l’elecció de la proporció d’assignatures que vehicularà cada llengua durant les diferents etapes educatives, és a dir, que seran les famílies les que hauran de votar en cada curs quina de les dos llengües volen que siga la que empre el centre per a l’ensenyament dels seus fills i filles, per damunt de criteris pedagògics o lingüístics.

Famílies pel valencià denuncia que la llei amaga una afirmació tramposa, ja que les famílies no tindran la possibilitat que els seus fills i filles estudien en la llengua triada i tot dependrà dels vots majoritaris i dels repartiments establits per la Conselleria. A més, des de l’organització es recalca que esta decisió no hauria de sotmetre’s a votació per part de les famílies, sinó que hauria de quedar en mans de professionals docents, lingüístics i pedagogs, que vetlen pel bé curricular per a les xiquetes i xiquets.

Per tot això des de Famílies pel valencià es llança una campanya dirigida d’una banda a les famílies, d’igual a igual, per a que prenguen consciència de la importància de matricular els seus fills i filles en valencià, i per una altra col·laborar colze a colze amb aquelles entitats que des de fa moltes dècades fan un treball de defensa del valencià. De moment són més de 2.000 famílies adherides, la pàgina web de l’associació és esta i els canals de difusió són els següents: Telegram: https://t.me/familiespelvalencia / WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VajkTFBLo4hkCNa5jA1u

Et pot interessar