‘Lorzas’, un fotollibre contra l’opressió per ser grossos

by | 11/09/2024

De Guille Navarro, es presentarà este divendres 13 de setembre
Temps de lectura: < 1 minut

Guille Navarro va començar el foto llibre Lorzas en 2022 amb l’esperança de ser un referent per a tota aquella gent que ha crescut i viscut amb eixa classe d’opressió que és la grassofòbia, buscant ser un espill on mirar-se sense que estar gros resulte un insult.

En ell han participat vint persones que, a través de xarxes socials, van contactar amb Guille per a fer-se les fotos. No són personatges amb un vessant públic, a excepció de la drag queen Estrella Xtravaganzza, sinó gent del carrer que es va sentir identificada i representada pels valors del projecte i va voler aportar-hi el seu gra d’arena. Acompanyant les fotos, en el llibre també es troben testimonies d’estes persones. L’autor s’ha inspirat en una revista tradicional per a donar forma al llibre. Les dimensions, el tipus de fotos, el paper, la simbologia: tot fa pensar en les revistes de moda dels quioscos de tota la vida, però esta vegada protagonitzades per cossos totalment allunyats d’allò normatiu.

Este divendres 13 de setembre el fotollibre es presentarà en l’estudi de tatuatge Dissidents Studio (C/ Carnissers, 23) de València, acompanyat d’una exposició en què es podran vore una desena de fotografies de Lorzas. Guille Navarro és un jove nascut i criat a la mateixa ciutat, graduat en Traducció i Interpretació, però que des de fa uns anys està desenvolupant la seua carrera com a fotògraf artístic.

Et pot interessar