El Feslloc 2024 conclou amb 4.500 assistents

by | 16/07/2024

Iniciat en el 2007, esta ha sigut la seua 18ª edició
Temps de lectura: 2 minuts

La 18ª edició del Feslloc, el festival de música en valencià que organitza l’Associació Cultural Feslloc, amb el suport d’Escola Valenciana i l’Ajuntament de Benlloc, a la Plana, ha celebrat estos darrers 11, 12 i 13 de juliol la majoria d’edat amb el suport de públic i artistes. Amb una assistència d’unes 4.500 persones, s’ha reivindicat com un espai necessari per a la promoció cultural i lingüística, que demostra un molt bon estat de salut i fidelitat tot i l’abundància de festivals i alternatives d’oci que han sorgit des que començara en 2007.

Mai hem sigut un festival gran. Mai, tampoc, hem aspirat a ser-ho. Sabem qui som, d’on venim i què volem ser. Tenim els cors plens d’arraps, però les nostres mans són expertes en apartar pedres del camí i en dibuixar itineraris musicals que creen lligams indestructibles entre artistes, públic, llengua i territori. Ni el menyspreu d’alguns polítics ni la cobdícia d’alguns negocis musicals, gens sensibles amb la cultura i la llengua del nostre país, ens faran callar. Amb el suport de públic i artistes, el Feslloc està més viu que mai”, ha expressat l’organització amb el manifest 18 anys de cançons i lluites, amb què han volgut reivindicar el seu treball activista per la música, la llengua i el país.

La programació musical ha acollit vint-i-tres propostes musicals en dos espais, la pineda i l’escenari Ovidi, d’estils diversos, amb una important presència femenina. El públic ha destacat els concerts de Buhos, Lespurna i La Fulla el dijous; Sandra Monfort, Xavi Sarrià i Figa Flawas el divendres; i Pep Gimeno el Botifarra, Julieta, Fades i Palmer el dissabte.  Paral·lelament, el programa cultural ha reivindicat els referents culturals propis com el poeta Vicent Andrés Estellés i la mestra Marifé Arroyo, a més d’acollir activitats crítiques, per exemple els col·loquis sobre les noves lleis d’educació i de concòrdia o el podcast Xusma Deluxe. L’Associació Cultural Feslloc ha agraït el suport i la fidelitat del públic arribat de tota la geografia valenciana, al qual convoca per a l’edició de 2025.

Et pot interessar