El CE Alcoyano descendirà voluntàriament a Tercera Federació

by | 19/05/2024

La propietat proposa indirectament un canvi amb el CF La Nucia, que ocuparia la seua plaça en Primera Federació
Temps de lectura: 4 minuts

El CE Alcoyano, equip de futbol fundat en 1929, ha emés un comunicat en què assegura que renuncia a competir en Primera Federació la temporada que ve i descendix dos categories, passant a militar en Tercera Federació. En el comunicat emés per l’entitat propietat de Juan Carlos Ramírez, que ha invertit 3 milions d’euros en el club en els darrers vint mesos, es responsabilitza directament l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, de no proposar una solució que permeta que l’Alcoyano seguisca en la ciutat. L’operació que hi hauria darrere d’este descens voluntari seria un canvi de places amb el CF La Nucia, que passaria de Tercera a Primera Federació. Amb tot, un intercanvi o compra directa no es permet legalment i caldria un canvi de nom i de seu mutus entre Alcoi i La Nucia, segons s’explica detalladament ací.

Davant d’esta situació l’afició de l’Alcoyano ha convocat una manifestació a la ciutat el pròxim dissabte 25 de maig a les 17:00 hores per anar de l’Ajuntament d’Alcoi al Camp del Collao.

Comunicat íntegre del CE Alcoyano:

Davant els rumors i falsedats amb els quals l’Ajuntament d’Alcoi intenta ocultar els seus reiterats incompliments en relació al Club Esportiu Alcoyano, esta entitat, desitja manifestar el següent:

1. Fa vint mesos el Club Esportiu Alcoyano estava condemnat a la desaparició per un deute milionari amb particulars (començant pels jugadors de la primera plantilla i el seu cos tècnic, però també amb no poques xicotetes pimes i proveïdors de la ciutat) i l’Administració (Hisenda i Seguretat Social), conseqüència d’una pèssima gestió que l’Ajuntament no pot dir que ignorava.

2. El suport econòmic que llavors Don Joan Carlos Ramírez va començar a donar al Club Esportiu Alcoyano, li va permetre, evitar la desaparició primer i complir amb els requisits federatius en matèria d’avals i garanties per a continuar jugant amb un equip competitiu en Primera Federació després. Sense este suport econòmic, el Club Esportiu Alcoyano hauria desaparegut.

3. L’entrada en l’accionariat del Club Esportiu Alcoyano de Juan Carlos Ramírez va estar precedida de contactes amb l’Excm. alcalde Toni Francés, qui es va comprometre a mantindre una comunicació fluida i recolzar municipalment el projecte, tant a nivell d’infraestructures com econòmic. En el primer cas, amb les necessàries millores en les instal·lacions que usaven tant el primer equip com el seu futbol base per a entrenar i jugar i, la posada a la seua disposició de nous equipaments; en el segon, animant a empresaris de la ciutat i comarca a fer costat al club. Desgraciadament, estes promeses es van revelar com a falses molt prompte.

4. El respecte a la història i a l’afició del Club Esportiu Alcoyano ha sigut més fort que la raó i per això de cara a la temporada que ara finalitza es va evitar prendre una sèrie de decisions que, arribats a este punt, són ineludibles per a evitar que l’entitat torne a estar en risc de desaparició, assegurar el seu futur a curt termini i afrontar objectius ambiciosos a mitjà. Desgraciadament, Alcoi no reunix hui dia les condicions necessàries a nivell d’instal·lacions esportives, per a comptar amb un equip en Primera Federació, una categoria formalment semiprofessional, però en la qual competixen plantilles que en la pràctica són professionals, recolzades per pressupostos milionaris i que tenen a la seua disposició tot tipus d’instal·lacions per a entrenar i jugar. És per això que, com l’Alcalde d’Alcoi coneix des de fa dies, s’ha buscat una solució que permeta que el futbol continue a la ciutat, que el Club Esportiu Alcoià continue existint i competint com a tal i també, que els tres-cents xiquets i xiquetes del seu futbol formatiu seguisquen avant.

5. La solució anteriorment citada, passa per tindre un equip en la categoria de Tercera Federació en la temporada 2024/2025, mantenint el Club Esportiu Alcoyano tota la seua identitat i història i, amb El Collao com a camp. Som conscients de la duresa de la mesura, però demanem a la nostra afició que tinga perspectiva: es tracta de fer un pas arrere per a agafar impuls, no incórrer en els errors del passat que van portar a l’entitat a una probable desaparició.

6. Dimecres passat, l’Ajuntament d’Alcoi va difondre un comunicat plagat de falsedats, per això, la nostra entitat es veu en l’obligació de denunciar públicament:

Respecte a la subvenció municipal, el Club Esportiu Alcoyano no ha demanat un increment d’esta.

En relació a la cessió del camp número 3 del Francisco Laporta, el Club Esportiu Alcoyano va demanar la mateixa per a realitzar a càrrec de les seues arques una inversió superior als 125.000 euros, consistent en la instal·lació d’un terreny de joc de gespa natural el qual, l’Ajuntament, va negar argumentant que ténia “altres projectes” de molt dubtosa execució, per no dir impossible, a curt termini.

Sobre la suposada negativa a entrenar en camps de gespa artificial, el Club Esportiu Alcoyano no es nega al fet que la seua primera plantilla i la del futbol base entrenen sobre una superfície d’eixe tipus, però sí, al fet que ho facen en una que no estiga en condicions òptimes, com ocorre amb el camp ‘Jorge Molina’, on al llarg d’esta temporada, han sigut diversos els casos de lesions (algunes d’elles greus) entre joves futbolistes. Una altra proposta que no mereix ni la mínima consideració, és el camp número 2 ‘Normand Llopis’ del Francisco Laporta, on la gespa del mateix va ser instal·lat en 2010 i la seua vida útil és d’entre huit i deu anys, algun més, d’haver rebut el manteniment correcte, alguna cosa que tampoc ha ocorregut.

Respecte al Collao i el seu deplorable estat, estem parlant d’un estadi municipal centenari que hui dia manca de la llicència d’obertura i d’activitat. On l’última reforma important es va dur a terme en 2008 (en la graderia de lateral). Les xicotetes obres de manteniment que s’han realitzat en els últims mesos, han sigut possibles gràcies a subvencions de la Diputació Provincial i als Pressupostos Participatius Municipals, és a dir, a la voluntat de la ciutadania i no a iniciativa de la regidoria d’Esports“.

Et pot interessar