Vicent Magraner Ripoll publica ‘El somriure del iaio Jordà’

by | 25/03/2024

És el seu quint llibre, el primer en format de novel·la
Temps de lectura: < 1 minut

Vicent Magraner (Simat de la Valldigna, 1993) és conegut com Lameuapau en les xarxes socials, on difon el seu projecte literari vinculat a la cultura en valencià i caracteritzat per parlar de temes com l’estima, la soledat o el pas del temps i les absències. Ha publicat els llibres d’escrits poètics Monoromàntic (2018), Sentimentar (2019), Trenquesa (2020) i Parle de tu i ploren les flors (2024), i ara ha escrit la seua primera novel·la, El somriure del iaio Jordà (Llibres de la Drassana, 2023), dirigida a adolescents i també a majors.

Segons indica la sinopsi de l’obra, als 15 anys, el jove Clarís veu somriure per primera vegada en la vida el seu iaio, Jordà, durant un enterrament que té lloc en un plujós dia de setembre. Els dos viuen a soles en una gran casa que el mateix Jordà ha fet amb les seues mans, en un poble envoltat de serres entre les quals s’eleva la muntanya Cristalets. Eixe enigmàtic somriure encetarà el desvetlament d’un misteri familiar, que involucra els pares de Clarís i la senyora Clara, una dona major de la part alta del poble, on viu la gent rica, enfrontada als jornalers i llauradors de la part baixa. Amb l’ajuda dels seus amics Dàlia i Miquel, el jove s’embarcarà en una aventura que el durà a descobrir el profund amor que Jordà sent pels seus.

Amb un relat senzill i tendre, dirigit a adolescents i majors, El somriure del iaio Jordà s’endinsa en la busca de la felicitat a través de les cures emocionals que són capaços de proporcionar els lligams familiars, sentimentals i d’amistat. Una història melancòlica i alhora lluminosa que ningú oblidarà, que compta, a més a més, amb les magnífiques imatges de l’il·lustrador i dissenyador gràfic Cesc Roca (Xàtiva, 1989), autor també de la portada. Ací podeu llegir les primeres pàgines del llibre.

Et pot interessar