Nous frescos de peixos i caça trobats a Pompeia

by | 31/12/2024

Les escenes inclouen gallines, ànecs, perdius, un senglar, peix blau, calamars i mol·luscos
Temps de lectura: 2 minuts

Els arqueòlegs que estan treballant en la Regio IX i la Regio V de l’antiga ciutat romana de Pompeia s’han vist novament sorpresos per la troballa d’uns extraordinari frescos que no només destaquen per la seua gran bellesa artística, sinó també pel testimoni que donen sobre els costums i forma de vida dels antics romans.

En concret, una de les troballes més destacades ha tingut lloc en una de les sales que forma part d’una gran domus que s’està excavant en la Regio IX: un gran saló per a recepcions amb columnes que es troba entre l’atri i el peristil, decorat amb espectaculars frescos d’una qualitat excepcional. Eixes pintures, pertanyents al segon estil pompeià, han revelat una natura morta de caça i pesca, on apareixen gallines, ànecs, perdius i un senglar al costat de cistelles de jonc repletes de peix blau, calamars i mol·luscos,sobre un fons de parets roges. Segons els arqueòlegs, les escenes fan referència al luxe dels banquets romans i a l’important paper que jugava el menjar en la vida social de l’època.

D’una altra banda, després de recents treballs de restauració, el Termopoli de la Regio V del Parc Arqueològic de Pompeia reobrirà les seues portes al públic. Un termopoli era un antic bar o taverna on els habitants de Pompeia podien prendre menjar calent, i este destaca per l’excepcional decoració del taulell amb imatges d’una Nereida muntant un hipocamp i d’animals que probablement es cuinaven i venien allí mateix. A més, els arqueòlegs també han finalitzat els treballs de restauració de la part posterior de l’establiment emprat en aquella època com a magatzem per a guardar àmfores i altres recipients destinats a la conservació i preparació d’aliments. I, és que segons els arqueòlegs, els termopolis ens connecten d’una manera molt directa amb la vida atrafegada dels antics habitants de Pompeia, amb l’activitat comercial que es practicava amb diverses parts del Mediterrani i amb el mode en què es relacionaven els pompeians en esta classe d’establiments.

Et pot interessar